Hogyan javítja a Balanset-1A A gép teljesítményét

with Nincs hozzászólás

A Balanset-1A eszköz (a továbbiakban: „eszköz”) egy hordozható készlet, amelyet a saját csapágyakban működő rotorok kiegyensúlyozására terveztek. Ez az eszköz lehetővé teszi a kiegyensúlyozást egy vagy két síkban, jelentősen növelve a gépek és mechanizmusok élettartamát a csapágyegységek dinamikus terhelésének csökkentésével. A készlet két rezgésérzékelőt, egy fázisszög-érzékelőt és egy mérőegységet tartalmaz.

Jellemzők és alkalmazások

Közvetlen kiegyensúlyozás: a készülék lehetővé teszi a rotor közvetlen kiegyensúlyozását a csapágyakban, így nincs szükség speciális gépekre és a mechanizmus szétszerelésére. Ez egyszerűsíti a folyamatot és időt takarít meg.

Automatizált folyamat: a teljes kiegyenlítési folyamat, a méréstől a korrekciós súlyok beszereléséig, automatikusan történik. A felhasználónak nincs szüksége további készségekre az utasításokban megadottakon túl.

Eredmények archiválása: minden kiegyensúlyozó eredmény elmentésre kerül a kiegyensúlyozó archívumba, és szükség esetén protokollként kinyomtatható.

További funkciók: a Balanset – 1a eszköz rendszeres vibrométerként is használható a teljes rezgés gyökérterület (RMS) értékének, a rezgés forgási komponensének RMS értékének és a rotor forgási sebességének mérésére. Ezenkívül megjeleníti a rezgéssebesség-idő függvényt és a spektrum grafikonokat, amelyek hasznosak lehetnek a kiegyensúlyozott gép műszaki állapotának felméréséhez.

A csomag tartalma és működési elve

Az alapcsomag tartalmaz egy mérőegységet, két rezgésérzékelőt, egy fázisszög-érzékelőt, a szükséges tartozékokat, valamint egy flash meghajtót szoftverrel. A készülék a mechanikai rezgések mérése alapján működik. A rezgésérzékelők a rezgéseket elektromos jellé alakítják, amelyet a mérőegység feldolgoz, és továbbít egy számítógépre további feldolgozás és elemzés céljából.

Kiegyensúlyozó Ajánlások. [url=https://vibromera.eu/example/balancing-instrument-at-the-price-of-a-vibrometer/] Vibrometer [/url] mode

Műszaki állapot: a kiegyensúlyozást csak olyan mechanizmusokon szabad elvégezni, amelyek jó műszaki állapotban vannak, és biztonságosan fel vannak szerelve az alapjukra. Nem ajánlott kiegyensúlyozni a mechanizmusokat kopott vagy sérült csapágyakkal.

Tisztítsa meg a rotort: a munka megkezdése előtt a rotort meg kell tisztítani minden szennyeződéstől.

Rezonancia: ha a mérési eredmények futásonként jelentősen eltérnek, ez rezonanciát jelezhet. Ebben az esetben meg kell változtatni a forgási sebességet, vagy meg kell változtatni az alapozás telepítési feltételeit.

Mérések Vibrométer módban: előzetes mérések Vibrométer módban ajánlottak. Ha a teljes rezgésérték megegyezik a forgási komponenssel, akkor a rotor egyensúlyhiánya a rezgés fő hozzájárulója, és a kiegyensúlyozás folytatódhat.

Statikus egyensúlyhiány ellenőrzése: vízszintes tengelyű rotorok esetén a statikus egyensúlyhiány manuálisan ellenőrizhető a rotor 90 fokos elforgatásával. Ha egyensúlyhiányt észlel, kiegyensúlyozó súlyt kell felszerelni.

Következtetés

A Balanset-1a eszköz használata hatékony és gyors rotorkiegyenlítést tesz lehetővé, javítva a teljesítményt és meghosszabbítva az élettartamot. Ez egy sokoldalú megoldás azok számára, akik részt vesznek a karbantartási és javítási forgó mechanizmusok.

Leave a Reply